Copyright © Alle rettigheter
Thea Kristine Tangen Kiær

Please do not use my work without my permission on any website, blog, for personal use, or claim it as your own.

Visual artist

Bildet mitt
I am a 25 year old girl from the southeast of Norway, now living in Trondheim. ART is my passion, and my biggest dream is to live doing what I love. I've got quite a versatile background in the arts. I went to an artistic high school, and I'm an INTERIOR DESIGNER by education. I'm also very interested in working with placing art into the interior. Today I am studying at uni to become a PRESCHOOL TEACHER. Besides being a VISUAL ARTIST I want to work with children and their pure and honest CREATIVITY. Please enjoy my artwork ♥

tirsdag 11. mai 2010

Malerier til salgs = følelser selgesDen som sier at det bare er en drøm å være kunstner lyver. "Tenk å kunne leve av å gjøre det en elsker hele tida a?!" - er ord man hører ofte. Men ordet "elsker" kan bli litt misvisende i denne sammenheng. Alle saker har to sider. Solsiden er at man får anledning til å ty til kreativiteten og dele indre opplevelser ved å visualisere det til medmennesker i estetiske vakre og gjennomarbeidede verker. Mens den andre siden er skyggesiden.

Skyggesiden ved det å være kunstner er at du er i en kontinuerlig prosess under skapingen av nye verk. Og det er ikke bare verk som lages, det er følelser som konstrueres på billedflater. Og de billedflatene blir uhyre skjøre og verdifulle for den som står bak.
Det er ikke da like enkelt å levere fra seg et verk. Når man selger verker, så "selger" man samtidig en del av seg selv. Man gjør den delen av følelseslivet sitt kjent for flere enn kun seg selv og sitt hode.

Det sier seg selv at når disse følelsene skal settes pris på, altså i kroner, så er dette en direkte grusom ting for kunstneren å ta stilling til. Kunstneren har brukt tid og krefter og gitt det innerste av seg selv i verket, i tillegg til dyre materialer og lang tid. Timelønn kan man droppe å tenke, da hadde man aldri fått solgt noe som helst. Prissetting på kunst er ren spekulasjon, og gode råd kommer alltid godt med.

Å distansere seg fra verkene sine blir etter hvert en vane, men en vane som man aldri helt føler seg komfortabel med.
Under skapelsen av verket går man i ett med det, og når det er ferdig må man litt etter litt kutte de fleste tilknytningsbånd og overlate følelsesflaten til et helt fremmed medmenneske. Man kan sammenligne denne prosessen med det å føde et barn og så gi det fra seg til adopsjon. I prinsippet det samme.


"Smile" - Pearl Jam: http://www.youtube.com/watch?v=AalfCHHcRzE

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar